06-46767714 info@derijkmassage.nl

Welkom!

aloë vera

is een plant die in het westen wordt gehouden als kamerplant. In de stengels van de aloë vera plant zit gel. Deze gel heeft door de medicinale eigenschappen een positief effect op de gezondheid. Het bevat verschillende vitamines, zoals vitamine A, C, E, B3, B6, B11 en B12 en mineralen als, calcium, zink, ijzer, kalium, magnesium, natrium, koper, fosfor, strontium, tin, en kobalt. Deze plant beschikt over 20 verschillende aminozuren die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Aloë vera gel kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. Inwendig wordt het gedronken als sap en uitwendig kan het gebruikt worden als gel of crème. De voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Verbetering van het immuunsysteem

Door de hoeveelheid vitamines en mineralen in de aloë vera gel wordt het immuunsysteem aangesterkt. Daarnaast worden aminozuren in het lichaam aangevuld waardoor het immuunsysteem een oppepper krijgt. Hierdoor is het lichaam beter beschermd tegen bacteriën en virussen waardoor je minder vatbaar bent voor bijvoorbeeld griep of een verkoudheid.

Stimulerend voor de stofwisseling

Het drinken van aloë vera sap zorgt voor meer energie. Dit komt doordat het de stofwisseling stimuleert waardoor de energiehuishouding weer in balans komt. Een goede stofwisseling zorgt er mede voor dat calorieën sneller worden verbrand. Dit heeft weer een positief effect op het gewicht, wat ons meteen bij punt 3 brengt.

Voor in en uitwendig gebruik.

Gewichtsverlies

Er zijn enorm veel manieren om gewicht kwijt te raken, denk aan diëten, afslankpillen, shakes of zware trainingen. Je kunt door het drinken van aloë vera drank op een gezonde en natuurlijke manier gewicht verliezen. Dit komt doordat het de stofwisseling in balans brengt. Het lipidengehalte wordt verlaagd waardoor vet eenvoudiger verbrand kan worden.

Ontgiftende werking

Aloë vera gel heeft een ontgiftende werking, het zorgt ervoor dat gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Dit heeft een gunstig effect op de gezondheid; gifstoffen zorgen namelijk voor verzuring in het lichaam. Dit kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, een doffe huid en een futloos gevoel. Aloë vera drank ondersteunt het reinigingssysteem van het lichaam waardoor gifstoffen, die veroorzaakt worden door vrije radicalen, beter kunnen worden afgevoerd. Het resultaat hiervan is dat lichamelijke klachten zullen afnemen.

Houdt de bloedsuikerspiegel in balans

Er zijn aanwijzingen dat aloë vera eigenschappen heeft om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Het zou er bij een hoge bloedsuikerspiegel voor zorgen dat deze weer daalt wat dus enorm positief is voor mensen met diabetes. Daarnaast zorgt het voor een gezonde werking van de nieren en de dikke darm, deze twee organen kunnen aangetast worden door diabetes.

 

Vermindering van allergieën

Doordat het immuunsysteem een enorme oppepper krijgt door het gebruik van aloë vera sap zullen allergieën uiteindelijk afnemen. De gel van de aloë vera plant bevat meer dan 200 werkzame stoffen waar het menselijke lichaam baat bij heeft.

Helpt bij maag- en darmklachten

Het drinken van aloë vera gel kan maag- en darmklachten verminderen. Het heeft een antibacteriële- en antischimmel werking. De gel wordt goed opgenomen via de slijmvliezen waardoor het snel resultaat biedt. Ook bij de ziekte van Crohn kan het hulp bieden, deze ziekte wordt veroorzaakt door chronische ontsteking van de darmen. Aloë vera drank vermindert het ontstekingsproces en stimuleert de genezing van de darmen.

Ondersteunt bij reuma en artrose

Bij reuma en artrose ontstaan er ontstekingen in en rondom de gewrichten.

Dit kan veel pijn veroorzaken en de mogelijkheid tot bewegen beperken.

Aloë vera verlicht de ontstekingen waardoor de pijn zal verminderen, daarnaast zorgt het ervoor dat gewrichten niet verder afslijten.

Vermindert huidproblemen

De gel is niet alleen goed voor een mooie huid, het zorgt ook voor een gezonde huid.

Wel zo belangrijk! Het kalmeert en koelt de huid waardoor het een perfecte gel is om te gebruiken bij verbranding door de zon of brandwonden. Het biedt direct verlichting.

Aloë vera gel kan ook Gebruikt worden tegen huidproblemen als eczeem, wondjes, acne, ontstekingen of een zwelling.

Door de gel in de huid te masseren zullen de huidproblemen verminderen.

Helpt tegen een slechte adem

Een slechte adem kan erg vervelend zijn, maar gelukkug kan ook hier kan aloë vera drank bij helpen. Het advies is om 50 ml aloë vera gel te mengen met 100 ml water. Doordat het een ontstekingsremmend bestanddeel bevat kan het zure oprispingen verlichten. Dit is vaak de oorzaak van een slechte adem.

Daarnaast vermindert het mondzweertjes en aften: het evenwicht in de mond wordt weer herstelt. Het is ook een optie om tanden te poetsen met aloë vera poeder, dit verlicht tevens tandvleesproblemen en tandplaque.

Vermindert menstruatie-klachten en stimuleert de vruchtbaarheid

 

Voor vrouwen kan aloë vera sap verlichting bieden bij menstruatieklachten of om de vruchtbaarheid te stimuleren.

Aloë vera heeft een verjongend effect op de baarmoeder waardoor het voor vrouwen een ideale drank is.

Goed voor het haar

Je kunt de haargroei stimuleren door aloë vera gel op de hoofdhuid te masseren en 30 minuten in te laten trekken. Spoel het daarna goed uit. Dit hoef je maar één keer per week te doen om resultaat te zien.

Er zijn ook verschillende shampoos te koop met aloë vera maar de geconcentreerde gel werkt het beste.

De gel kan ook worden gebruikt als conditioner, het helpt om beschadigd haar te herstellen en zorgt ervoor dat het haar weer zacht aanvoelt en mooi glanst. Dit is overigens vele malen beter voor het haar dan de shampoos met allerlei toevoegingen. Ook kan het roos verminderen, dit komt doordat het de celstofwisseling stimuleert en dode huidcellen verwijdert. Het heeft daarnaast een kalmerend effect op de huid en een antibacteriële werking waardoor roos uiteindelijk zal verminderen.

 

Nadelen van van aloë vera

Aloë vera kent enorm veel gezondheidsvoordelen en kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. Hierdoor is het een handig middel om in huis te hebben. Het kan veel lichamelijke klachten verlichten en huidproblemen verminderen. Echter kent het wel een paar nadelen, met als bekendste de laxerende werking. Overigens heeft niet iedereen last van deze bijwerking. Als je kampt met lichamelijke klachten of kwaaltjes kun je het gebruik van aloë vera altijd proberen. Alleen op deze manier kun je ervaren wat het met je doet en of het iets voor je is.

 

 

Neem contact op

Marlies de Rijk

Ravenswaaijsesteeg 4

4119LS Ravenswaaij

06-46767714

info@derijkmassage.nl