06-46767714 info@derijkmassage.nl

Flowee producten

 

Welkom!

Naast een massage en de aloë vera producten heb ik in mijn salon nog veel meer artikelen om makkelijker te kunnen ontspannen.

Rug

 Met de massagehand kan je heel makkelijk iemand anders masseren zonder dat dit veel energie en kracht kost. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is een ronddraaiende beweging te maken* en hierbij de spieren te volgen. Tip! Wat erg prettig aanvoelt is de spieren te masseren langs de schouderbladen.

Kinderen

vinden het heerlijk om hun ouders te masseren of hun broertjes of zusjes!  Het is echt een leuk speelgoed en ook nog eens heerlijk voor jezelf ;)!  Ben je zwanger?  Dan is het heerlijk om jezelf lekker te masseren wanneer je een zware dag hebt gehad.  Ook tijdens de bevalling kan het fijn zijn je onderrug te laten masseren!

* Bij het masseren komen afvalstoffen vrij en deze komen in de bloedbaan. Doordat ook de doorbloeding gestimuleerd wordt is het belangrijk richting het hart te masseren. Als je onze massagehand gebruikt voor de wat intensere massages is het belangrijk om hiervan bewust te zijn.

Ontspannen door negen balletjes die heerlijk over je lichaam rollen?

Dit kan met onze massagehand!! Het is heel erg eenvoudig om te doen en al snel ervaar je een aangenaam en ontspannen gevoel. Het voordeel is dat je geen olie nodig hebt en het direct over je kleding kan gebruiken.

Onze Flowee massagehand wordt altijd geleverd in een leuke cadeauverpakking. De massagehand wordt ook gebruikt door professionele masseurs en diverse therapeuten. Lees hieronder hoe je de massagehand het beste kan gebruiken.

Nek en hoofd

Heb je last van nek of hoofdpijn? Je kan met de massagehand de vast zittende spieren en/of de drukpunten masseren. Leg hiervoor je middelvinger in de bovenste uitsparing van de massagehand en masseer hiermee zachtjes op een spier of specifiek drukpunt bij je hoofd. Of masseer op deze manier je spieren in je nek/schouder.

Voordelen van het gebruik van de massagehandschoen:

 • Directe ontspanning
 • Bevordering van de doorbloeding
 • Aanmaken van het (knuffel)hormoon oxytocine
 • Onze massagehand wordt ook veel voor en door kinderen gebruikt. Bijvoorbeeld even masseren voor het slapen gaan. Of als ze net uit school zijn
 • Ook kinderen met lichte autisme en/of prikkelstoornissen kunnen erg rustig en kalm worden van de massagehand.
 • Ter prevente van ” restless legs”
 • Makkelijk in gebruik, iedereen kan het!

Gebruik van de massage handschoen

Masseren was nog nooit zo makkelijk! De massagehandschoen kan je op veel verschillende manieren gebruiken.

Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Bij masseren wordt de doorbloeding gestimuleerd in zowel de huid als de spieren. Het kan zijn dat de huid een beetje rood wordt. Bij een goede doorbloeding worden de afvalstoffen in je lichaam beter afgevoerd.

Het is advies is dan ook om voldoende te drinken.

Armen, benen & voeten

 

Wanneer je ’s avonds op de bank zit is het ook heerlijk om jezelf een massage te geven. Ideaal wanneer je last hebt van stijve spieren of spierpijn. Het masseren van de benen is ook erg goed ter voorkoming van rusteloze benen (restless legs). In je voeten en handen zitten heel veel drukpunten die je kan masseren. Probeer het maar eens!

Heerlijk ontspannen met de Flowee spijkermat!

‘Pijn is fijn’

De Flowee spijkermat wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt waaronder het geven van meer ontspanning, vermindering van pijn en het verbeteren van de nachtrust. De mat is erg makkelijk te gebruiken en al snel een aanvulling op jouw dagelijkse routine.

De spijkermat, ook wel bekend als acupressuurmat, zorgt ervoor dat er verschillende drukpunten in het lichaam geactiveerd worden. Dit heeft een positieve uitwerking op de spieren en zenuwen in het lichaam. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd en maken de hersenen 2 geluk hormonen aan genaamd Endorfine & Oxytocine. Deze hormonen zorgen voor extra ontspanning en een relaxed gevoel! Lees hieronder verder meer over de werking van de spijkermat.

De spijkermat kan helpen bij onderstaande situaties of problemen;

 

✓ Heb je last van stijve en vastzittende spieren

✓ Slaap je onrustig en/of ben je vaak wakker

✓ Heb je vermoeide of pijnlijke voeten na een dag werken of een lange wandeling

✓ Kan je meer rust in je hoofd gebruiken

✓ Kan je moeilijk ontspannen

✓ Ervaar je meer stress dan je lief is

✓ Last van (spanning)hoofdpijn of migraine

✓ Wil je graag meer energie wanneer je wakker wordt

✓ Heb je last van rugklachten

✓ Zou je graag na een lange dag werken een energie boost willen, zodat je weer fit verder kan

✓ Zou je wel wat vaker relaxed willen zijn

Werking van de Flowee spijkermat

Een spijkermat is een uitkomst bij verschillende problemen en zorgt in veel gevallen voor pijnverlichting, maar hoe werkt het nu eigenlijk precies?

Op de spijkermat van Flowee bevinden zich allemaal spikes in de vorm van een achthoek (octagon), deze spikes hebben elk 42 scherpe uiteinden.

Wanneer je op de mat gaat liggen prikken deze uiteinden in de huid, hiermee worden de zenuwuiteinden in de huid gestimuleerd en soort van ‘wakker’ geschud.

Je lichaam kan een ‘lichte’ pijnprikkel ervaren wanneer je op de mat gaat liggen, het lichaam maakt 2 geluk hormonen aan genaamd endorfine & oxytocine tegen de pijnprikkel.

Daarnaast wordt ook de doorbloeding in het huidoppervlakte gestimuleerd.

Wanneer mensen van de mat af komen zie je vaak dat de rug rood is, dit komt door de doorbloeding die naar het huidoppervlakte is getrokken.

Dit kan geen kwaad en zal met een paar minuten ook weer helemaal wegtrekken. 

De prikkels die je ervaart als je op de mat gaat liggen zorgen ervoor dat je met jouw aandacht even volledig bij jouw lichaam bent.

Hierdoor maak je onbewust jouw hoofd leeg en kom je in een diepere ontspanning terecht.

Hierdoor is de kans groot dat je snel in slaap valt en dat je in een diepere slaap komt. 

In het begin ervaar je namelijk een ‘lichte’ pijnprikkel, na een paar minuten gaat deze pijnprikkel over in een tinteling en merk je dat jouw lichaam lekker warm zal worden.

Dit heeft een positieve uitwerking op de spieren en gewrichten. 

Endorfine & Oxytocine.

Leuk die hormonen maar wat betekent dit nu voor mij? Endorfine werkt pijn onderdrukkend en het is een veroorzaker van euforie. Deze gelukmaker komt bijvoorbeeld ook vrij bij sporten, lichamelijke aanrakingen en het eten van chocolade!!!
Oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, heeft een positieve invloed op het verhogen van het geluksgevoel, het gevoel van vertrouwen en verbondenheid en een verhoogde weerbaarheid tegen stress en verslaving! Het lichaam komt sneller tot rust.

Puur.

Op een natuurlijke manier je eigen lichaam aan het werk zetten.

Hoe fijn is het dat je door het gebruik van het eigen lichaam spierpijn kan verminderen, hoofdpijn kan verlichten, mentale rust vinden of warmere voeten krijgt.

Ervaar het zelf!

Kwaliteit.

 

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat de kwaliteit van de producten zo goed dat is dat je er jaren plezier van kan hebben.

Zo zijn we dagelijks bezig met het verbeteren van de producten. Kijken we o.a. kritisch naar het design van de spikes zodat je zoveel mogelijk drukpunten kunt stimuleren.

De scherpe van de spikes moet goed genoeg zijn voor een optimale werking en blijven we de stoffen ontwikkelen.

Dit doen we door nauw samen te werken met de fabriek in India.

Resultaten

Sinds 2011 staan wij regelmatig op beurzen en events. Nu we daar al een aantal jaren zichtbaar zijn, komt het steeds vaker voor dat klanten hun ervaringen* ” live”  met ons delen. Hieronder een selectie van redenen waarvoor de mat o.a. gebruikt wordt. Klanten* geven aan dat de spijkermat een effectief hulpmiddel is om de klacht, het ongemak of de pijn te verhelpen of te verzachten.

 • Rugklachten waaronder ook spit en hernia.   
 • Chronische en/ of reumatische pijn.   Wintertenen en hielspoor.
 • Frozen shoulderWhiplashFibromyalgieAutisme (bij deze groep wordt een lagere hoeveelheid oxytocine aangetroffen)
 • ADHD, de mat kan ervoor zorgen dat je er rustig van wordt.
 • Ook bij kinderen

Duurzaamheid: 

Bij de meeste spijkermatten worden de spikes aan het katoenen doek gelijmd, naast het feit dat lijm met een oog op het milieu niet erg verantwoord is laat het ook snel los.

Wanneer je de spijkermat gaat wassen lost de lijm op onder hogere temperaturen en i.c.m. water.

De spikes van Flowee worden aan het doek versmolten onder hoge temperaturen.

Hierdoor zijn de spijkermatten van Flowee beter bestemd tegen wasbehandelingen en maakt het een duurzaam product. 

Met het hoog op het milieu vind je bij Flowee ook een luxe variant op de Spijkermat, deze heeft een vulling van natuurlijke kokosvezels.

De normale variant is gevuld met een foamlaag. De dikte van beide vullingen zijn zo uitgekozen dat deze voor extra comfort zorgen. 

Fabriek in India

Januari 2017 heeft Tamara een bezoek gebracht aan de fabriek in India, New Delhi om precies te zijn.  Een kleine fabriek met ongeveer 40 medewerkers die fijn met elkaar samenwerken.  Je vind er mannen en vrouwen die verschillende taken doen, verrassend genoeg zitten achter de naaimachines veelal mannen!   De werkomstandigheden zijn goed, de fabriek ziet er schoon uit en de temperaturen zijn binnen goed uit te houden.  Geen lange dagen en vooral ook erg belangrijk GEEN kinderarbeid.  In 2011 zijn wij begonnen met de productie van de spijkermatten in Shanghai, een fijne samenwerking met ups en downs. Waar we enerzijds afspraken maakten over de kwaliteit gingen er anderzijds weer dingen mis.  Ook het inschakelen van een externe kwaliteitscontroleur en vele gesprekken zorgde niet voor verbetering.  In Nederland werden er veel matten door ons afgekeurd voor verkoop.  Zo kwamen wij in Februari in contact met Bob, een vriendelijke man uit India met mooie producten die passen binnen de look & feel van Flowee.  Na een aantal gesprekken hebben wij besloten de productie van onze spijkermatten over te zetten naar deze fabriek.  Wij hebben de kennis van productie uit Shanghai gedeeld met Bob, op ons verzoek is hij aan de slag gegaan met een nieuwe mal voor onze spikes.  Ook de manier van produceren heeft hij kunnen toepassen in zijn fabriek waardoor we de juiste kwaliteit kunnen blijven leveren.  Want waar zit nu het grote verschil van productie in?

 

Neem contact op

Marlies de Rijk

Ravenswaaijsesteeg 4

4119LS Ravenswaaij

06-46767714

info@derijkmassage.nl